Terpstra wéér 2e in Parijs-Tours, Wallays wint

13 oktober 2019

Jelle Wallays (30) heeft de eendagsklassieker Parijs-Tours achter zijn naam geschreven. De Belg kwam na dik 200 kilometer solo over de streep voor een grote groep achtervolgers. 5 jaar geleden won hij de koers ook al. Niki Terpstra werd op achterstand 2e.


Søren Kragh Andersen voelde zich wel op zijn gemak op het hobbelige parcours. De Deen won vorig jaar de koers en ontsnapte zo'n 70 kilometer voor de streep. Een lekke band gooide roet in het eten. Achtervolger Jelle Wallays kwam daardoor solo aan kop. Op z'n 30 kilometer van de finish bedroeg zijn voorsprong anderhalve minuut. De Belg, die in 2014 de koers al eens won, oogde sterk.
Lek
Deze koers is ook geschikt voor Terpstra, maar de 35-jarige veteraan had pech. De Beverwijker, die vorig jaar als 2e eindigde, reed op 19 kilometer van de streep voor de 2e keer lek. Hij sloot toch nog wel aan bij de groep die Wallays achtervolgde. Op 5 kilometer van de streep ontsnapte Terpstra uit die groep met Oliver Naesen in zijn wiel. In de buurt van Wallays kwamen ze niet meer. Naesen zette niet meer aan voor een sprint waardoor Terpstra opnieuw als 2e eindigde.