Teunissen bekroont door Jumbo gedomineerde Vierdaagse met eindzege in klassement

19 mei 2019

photo: Cor Vos

De Vierdaagse van Duinkerke werd volledig gedomineerd door Jumbo-Visma. In de 6e etappe, de slotrit, werd die heerschappij opnieuw bevestigd: Mike Teunissen pakte dankzij zijn 2e ritzege ook de eindoverwinning, terwijl Dylan Groenewegen (winnaar van de 1e 3 etappes) 2e werd. 


Alsof dat niet genoeg was werd Amund Grondahl Jansen van de Nederlandse ploeg ook nog 2e in het eindklassement, op 24 seconden van ploeggenoot Teunissen. Jens Keukeleire werd 3e op 32 tellen. De slotetappe werd dus ook gewonnen door Teunissen, die zaterdag ook de 5e etappe had gewonnen. Hij versloeg op de slotdag ploeggenoot Groenewegen en Timothy Dupont.

1 etappe geen Jumbo-winnaar
Alleen de 4e etappe van de Vierdaagse van Duinkerke (die 6 dagen duurde) werd niét gewonnen door Jumbo-Visma. Bryan Coquard (Vital Concept) won toen, voor Clément Venturini en Teunissen. Diezelfde Venturini dacht in rit 2 te mogen juichen, maar werd gedeclasseerd vanwege onreglementair sprinten. Jumbo-Visma eindigt de Franse rittenkoers dus met 5 dagzeges én de 1e en 2e plek in het eindklassement.