Tom Dumoulin gaat ondanks valpartij en een hoop tijdverlies toch door in de Giro

15 mei 2019

BSR Agency

Tom Dumoulin gaat woensdag in ieder geval proberen de Giro verder te rijden. De Nederlandse renner kwam dinsdag hard ten val en leek de Ronde van Italië vaarwel te kunnen zeggen, maar heeft na een nacht slaap toch besloten door te fietsen.


Ondanks dat zijn klassement aan diggelen ligt, ziet de kopman van Team Sunweb toch genoeg redenen om door te gaan. Hij had er ook voor kunnen kiezen om de nu kansloze missie af te breken, te herstellen van zijn valpartij en volgende week met het team op hoogtestage te gaan in voorbereiding op de Tour de France.

Woensdagochtend stonden voorr de officiële bekendmaking dat hij doorging al zijn fiets én reservefiets op het dak van een ploegwagen, dat al aangaf dat hij het wilde proberen.

'Zien wel wat de dag brengt'
Stephan Jacolino, medische man van de ploeg, denkt dat het nog wel even afwachten is hoe Tom zich houdt tijdens de rit. "Medisch gezien kan hij koersen. Maar vandaag zal alles afhangen van de pijn die hij voelt in z'n knie. Hopelijk vloeit de pijn naarmate de dag vorder steeds verder weg."Check hier de reactie van Dumoulin na de val en het medisch onderzoek:

Check hier de samenvatting van etappe 4 van de Giro: