Tom Dumoulin ziet zichzelf niet als grote man bij Jumbo: ‘Primoz is nu the guy’

18 januari 2020

ANP
domoulin-roglic-kruijswijk

Tom Dumoulin mag dan wel de man van de grote transfer naar Jumbo-Visma zijn, maar dat betekent niet dat hij zichzelf als kopman ziet. In een podcast van CyclingNews vertelt hij dat er maar 1 man de leider is: Primoz Roglic.


Voor Jumbo-Visma wordt 2020 het jaar van de waarheid. Ze gaan met 3 kopmannen (Dumoulin, Roglic en Kruijswijk) voor zeges in de Giro, Tour én Vuelta, al is er wel 1 duidelijke leider. "Primoz is nu the guy, dat heeft hij het afgelopen jaar wel laten zien met zijn Vuelta-zege en zijn 1e plek op de World Ranking", aldus Dumoulin.

Hij is ergens ook wel blij dat hij dit keer niet de man is om wie alles draait. "Bij Sunweb ging het altijd om mij, maar daar heb ik nooit om gevraagd. Het heeft me succes gebracht, maar ik ben klaar voor een nieuwe aanpak met Jumbo-Visma."

Winst in de Tour?
De man die de Giro won in 2017 gaat samen met Roglic en Kruijswijk voor de eindzege in de Tour de France van 2020. Over de manier waarop is al volop nagedacht. "We beginnen als ploeg met hetzelfde doel, en dat is winst. Het zal eerst een kwestie zijn van geen tijd verliezen, en dan zien we in de bergen wel wie het best voor de dag komt. Dan kunnen we kiezen welke kaart we uiteindelijk trekken."