Tom Dumoulin moet na paar kilometer in 5e etappe afstappen in Giro

15 mei 2019

Tom Dumoulin zit niet langer op de fiets in Italië. Na een harde val in de 4e etappe kwam hij met een bloedende knie met pijn en moeite over de finish. Woensdagochtend vertelde hij dat hij wel gewoon wilde starten in de 5e etappe. Al een paar kilometer na het startschot kwam het bericht door dat Dumoulin toch is afgestapt.


Dat Dumoulin de etappe niet uitfietst komt niet helemaal als een verrassing. Hij vertelde bij het vertrek uit het hotel 's ochtends al dat hij toch een beetje 'tegen beter weten in' wilde starten. In de kletsnatte 5e etappe vertrekken de renners uit Frascati en finishen ze 140 kilometer later in Terracina, zonder Dumoulin dus.

Geen uitzicht op roze trui
Het algemeen klassement kon Dumoulin na de valpartij al op zijn buik schrijven. Hij verloor dinsdag 4 minuten op leider Primoz Roglic. Toch wilde hij nog proberen of er nog wat moois te halen viel in deze Ronde van Italië. In het algemeen klassement is Robert Power nu de best geklasseerde renner van Team Sunweb. De Australiër staat op 5 minuten en 15 seconden van de roze trui.

Team Sunweb lijkt rekening te hebben gehouden met het afstappen van Dumoulin. Want Louis Vervaeke is bij de start meteen meegesprongen met de kopgroep. De Belg staat op 6 minuten en 7 seconden van Roglic in het algemeen klassement.