Tom Dumoulin spreekt zijn ambitie uit voor de Ronde van Zwitserland

5 juni 2021

ProShots

Hij is terug! Tom Dumoulin speldt zondag eindelijk weer een startnummer op. Hij is weer Tom de Wielrenner! De ex-winnaar van de Giro d'Italia staat namens team Jumbo-Visma aan de start van de Ronde van Zwitserland.


De 1e etappe zou gelijk raak kunnen zijn voor de tijdritspecialist: een rit tegen de klok van 10,9 kilometer. Een beetje kort, zoals bij een proloog hoort, maar aan de andere kant ontbreken er in Zwitserland enkele wereldtoppers, zoals Filippo Ganna.

Zomerspelen
Alle koersdagen van de komende weken zijn vooral ter voorbereiding op de Olympische Spelen. Daar komt Dumoulin uit op de wegrit en tijrdit. Maar dat betekent niet dat-ie gaat lanterfantsen in Zwitserland. "Ik hoef niet meteen bij de besten te rijden, maar wil ook niet bij de slechtsten zitten. Dat zou geen goed teken zijn", zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Klassement
Kortom, het gaat om de proloog en de latere tijrdit. Het klassement is totaal geen doel. "Ik heb ze nodig om te testen en verder weet ik uit het verleden wat ik wel en niet kan. Ik hoop gewoon duidelijk te krijgen waar ik nog aan moet werken."