Tom Dumoulin stelde comeback uit door darmklachten (andere dan bij het Giro-poepincident)

12 februari 2020

ANP

Tom Dumoulin had inmiddels al een paar koersdagen in de benen hebben moeten zitten. Maar de topaankoop van Jumbo-Visma meldde zich op het laatste moment af voor de Ronde van Valencia.


Merijn Zeeman, de sportief manager van Jumbo-Visma, laat tegenover De Telegraaf (€) weten wat nou weer het probleem is: darmklachten. "Dit is echt een enorme teleurstelling voor Tom en ook voor ons natuurlijk."

Poepincident
Dumoulin heeft wel vaker last van zijn darmen. Herinner je je nog dat-ie tijdens de door hem gewonnen Giro d'Italia van 2017 van de fiets moest om te kakken? Dat hing ook samen met chronische darmklachten. Maar, zo verzekert Zeeman, er is nu een andere oorzaak.

Wat dan?!
"Dat zijn we aan het onderzoeken. Het is iets dat vorige week er bij hem is ingesluimerd. Op weg naar de Ronde van Valencia kreeg hij in het vliegtuig heel veel last, en voordien ging het juist heel goed met Tom."

Geen energie
We kunnen wel lollig doen met poep- en Giro-grapjes, maar het is helaas wel een ernstige zaak. "Als hij een kantoorbaan zou hebben, had hij die best kunnen doen, maar topsport bedrijven is op deze manier niet mogelijk. Tom heeft gewoon geen energie als hij aan het fietsen is en dan heeft het geen zin om hem te laten koersen."