Israel-Premier Tech neemt Froome mee naar Tour de France: ‘Hard gewerkt’

22 juni 2022

Getty
Chris Froome Israel Premier Tech Tour de France 2022 Ploeg Welke Namen Renners Mee

Wielerlegende Chris Froome start niet aanstaande, maar die vrijdag daarop in Kopenhagen aan zijn 10e Tour de France. Froome behoort dan ook tot de 8-koppige Tourploeg van zijn team Israel-Premier Tech.


Froome won de Tour liefst 4 keer in zijn loopbaan. Dit seizoen heeft hij zijn beste seizoen sinds zijn keiharde val in 2019. Als beloning kreeg hij een selectieplek voor de Ronde van Frankrijk toegewezen.

Buffelen
"Ik heb dit jaar keihard gewerkt", zei de 37-jarige sloper woensdag op de website van IPT. "Ik kijk ernaar uit om alles te geven in mijn 10e Tour. De groep renner is geweldig, ik kan niet wachten."

Froome ging keihard tegen het asfalt tijdens het Critérium du Dauphiné, van 3 jaar geleden. Dit seizoen rijdt hij voor het eerst zonder pijntjes, al is hij ver verwijderd van zijn vorm van toprenner van weleer. Hij is wel voldoende hersteld om de Tour te rijden. Hierin zal Israel-Premier Tech zich vooral richten op ritzeges.

Tour de France 2022 Israel-Premier Tech
Het is de 3e keer dat Israel-Premier Tech meedoet aan de Ronde van Frankrijk. Bij haar 1e 2 deelnames pakte de ploeg geen etappezeges. Naast Froome heeft IPT ook Jakob Fuglsang, Michael Woods, Daryl Impey, Simon Clarke, Hugo Houle, Krists Neilands en Omer Goldstein in de Tour-ploeg.