Tour de France wijkt vrijdag uit naar Ned. 2

18 juli 2014

Tour de France wijkt vrijdag uit naar Ned. 2

HILVERSUM - De NOS verplaatst het verslag van de Tour de France vrijdagmiddag naar Nederland 2. De uitzending van 14.10 tot 17.50 uur met de etappe van Saint-Étienne - Chamrousse (197,5 km) stond gepland op Nederland 1, maar de omroep wil deze televisiezender de hele dag vrijhouden voor journaaluitzendingen over het neergestorte vliegtuig van Malaysia Airlines in Oekraïne.

De NOS zendt de hele dag op het hele uur journaals uit, waarbij volgens een woordvoerster de lengte afhankelijk is van het nieuwsaanbod. Ook tussendoor kan de omroep met extra bulletins komen. Het NOS Journaal van 18.00 uur wordt met 10 minuten verlengd. Het NOS Journaal van 20.00 uur duurt vrijdagavond 40 minuten, een kwartier langer dan normaal.

Op Radio 1 blijft de NOS de hele dag tot 19.00 uur het Radio 1 Journaal uitzenden, met wisselende presentatie-duo's. De reguliere programmering van Radio 1, waaronder het middagprogramma Radio Tour de France, komt te vervallen. De omroep doet in aangepaste vorm verslag van de Ronde van Frankrijk.