Armstrong en Hincapie geloven in Tourwinst Kruijswijk: ‘Hij heeft er de ploeg voor’

22 juli 2019

In zijn podcast The Move heeft Lance Armstrong de naam van Steven Kruijswijk laten vallen als mogelijk winnaar van deze editie van de Tour de France.


Armstrong heeft nog geen serieuze aanvallen van de kopman van Jumbo-Visma gezien. Hij zegt wel dat zijn ploeg de koers controleert. "Kruijswijk heeft nog geen gedurfde of buitensporige aanvallen geplaatst, maar zijn ploeg is zeker niet onzichtbaar. Zij controleren de koers", stelde Armstrong.

Steun van ploegmakker
George Hincapie, voormalig ploeggenoot van Armstrong, schaart zich achter hem. "Hij heeft er de ploeg voor. Jumbo-Visma is aantoonbaar de beste klimploeg in de finale van de koers. Ze hadden het tot nu toe tactisch wat anders kunnen spelen, maar Kruijswijk moet je zeker niet uitsluiten."

(tekst loopt door onder afbeelding)

© ANPOok Teejay van Garderen was te gast in de podcast van Armstrong. De Amerikaan kent Kruijswijk nog van zijn tijd bij Rabobank. "Ik heb altijd gezien dat hij een megatalent is", aldus Van Garderen, die vanwege een handbreuk af moest stappen deze Tour. "Hij wordt onderschat en daarom wordt niet zoveel over hem gesproken als over de andere favorieten. Hij heeft een langzamere start gehad en ik denk dat hij nu staat waar hij hoort te staan."

Lees ook: Pinot zit Kruijswijk op de hielen, maar Nederlander loopt wel in op Alaphilippe