Bernal vlak voor start seizoen: ‘Roglic zal sterkste concurrent zijn in Tour de France’

10 februari 2020

BSR

Egan Bernal hoopt in 2020 zijn titel in de Tour de France te verdedigen. De Colombiaan van Team Ineos start deze week zijn seizoen in eigen land met de Tour Colombia 2.1 en in een interview met El Tiempo kijkt de 23-jarige Bernal alvast vooruit op met name de Tour: "Alles kan gebeuren, maar in mijn ogen zal Roglic de sterkste concurrent zijn."


Bernal heeft binnen de eigen ploeg al de concurrentie van Giro-winnaar Richard Carapaz en gevestigde namen Chris Froome en Geraint Thomas, maar toch kijkt Bernal vooral naar Roglic en zijn ploeg, Jumbo-Visma.

Tweestrijd Ineos vs. Jumbo?
Jumbo-Visma heeft al aangekondigd met de 3 klassementskopmannen (Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk) van start te gaan in de grootste wielerkoers van het jaar. Bij Ineos zullen naast Bernal dus als het goed is ook Carapaz, Froome én Thomas meestrijden. "Dat zal geweldig zijn om te zien, heel interessant." Toch weet Bernal dat hij voor alles alert moet zijn in de Tour. "Het zal veel meer zijn dan alleen die tweestrijd. Elk jaar wordt de Tour gewonnen met kleinere verschillen, omdat er veel meer kanshebbers zijn en renners steeds beter voorbereid zijn. Dat Jumbo-Visma het dit jaar wil proberen, is goed voor de wedstrijd."

Roglic
Als de Colombiaanse Tourwinnaar dan toch een belangrijkste concurrent moet aanwijzen, is hij duidelijk: Roglic. "Hij krijgt veel respect van iedereen in het peloton”, aldus Bernal. “Hij was koploper in de UCI-ranglijst van vorig jaar, won de Vuelta, stond op het podium in de Giro, is goed in de tijdritten, kan goed klimmen en is heel consistent”, noemt hij Roglic' kwaliteiten op. “Je mag alleen niemand afschrijven. Vorig jaar won Julian Alaphilippe bijna de Tour de France, terwijl niemand hem bij de favorieten had staan."