Cees Bol stapt niet meer op voor rit 17 in Tour de France: ‘De juiste keuze’

23 juli 2019

BSR

Cees Bol staat woensdag niet aan de start van de 17de etappe in de Tour de France. De 23-jarige Nederlander van Team Sunweb viel dinsdag in de 16de etappe, haalde nog wel de finish, maar besloot uit voorzorg om uit de wedstrijd te stappen.


De Tour was voor Bol de 1e grote ronde uit zijn carrière.

Geen risico
Op weg naar Nîmes in de 16de rit kwam Bol ten val in de slotfase. Hij hield daar de nodige snij- en schaafwonden aan over. De 23-jarige debutant haalde wel de finish, maar de teamleiding besloot 's avonds om hem uit de Tour te halen, ook omdat de Alpen eraan komen. ,,Natuurlijk verlaat ik de Tour met gemengde gevoelens, maar ik denk dat dit de juiste keuze is", zei de Zaandammer, die in het algemeen klassement op plek 156 stond.

Bol wist 1 keer in deze Tour naar een top-10 notering te sprinten: hij werd 8e in de massasprint van de 11de etappe.

'Hij heeft geweldige Tour gereden'
,,Het doel was vooral om Cees weer een stap te laten zetten in zijn ontwikkeling en niet zozeer om koste wat kost Parijs te halen", zegt ploegleider Aike Visbeek. ,,Hij is nog steeds een 1e-jaars prof en we willen hem beschermen voor overbelasting. Cees heeft een geweldige Tour gereden. Hij gaat hier in de toekomst van profiteren. Aangezien er moeilijke dagen aan komen, hebben we besloten dat dit het juiste moment is om Cees naar huis te laten gaan. Hij kan dan herstellen en toewerken naar zijn volgende doelen in het laatste deel van dit seizoen."

Bol won dit jaar onder meer Nokere Koerse en etappes in Noorwegen en Californië. Vlak voor de start van de Tour verlengde Sunweb zijn contract tot eind 2021.