Dit staat de renners te wachten in de slotweek van de Tour de France

12 juli 2021

Getty
tour-de-france-3e-week-overzicht-wat-staan-renners-nog-te-wachten

De renners in de Tour de France genieten maandag van de laatste rustdag. Daarna wacht de slotweek, waarin alle beslissingen moeten vallen.


Check hier wat voor etappes nog gaan komen in week 3!

Etappe 16
Dinsdag lijkt qua parkoers verdacht veel op de etappe die Bauke Mollema zaterdag won. Een aantal lastige beklimmingen, maar geen hooggebergte. Gaat Mollema opnieuw voor de overwinning?

profiel-etappe-16-tour-de-france

Etappe 17
In deze rit moeten de klassementsrenners zich tonen. De finish is bergop na een klim van 16 kilometer. Toont Tadej Pogacar in de gele trui hier nog maar eens aan dat hij de sterkste is of komt een andere klimmer als winnaar boven op de Col du Portret?

profiel-etappe-17-tour-de-france

Etappe 18
De laatste bergrit van deze Tour de France. Maar wat voor 1! De etappe is slechts 129,7 kilometer lang, maar onderweg staan wel 2 beklimmingen van buitencategorie op het menu: de Col du Tourmalet en de slotklim naar Luz Ardiden. Spektakel gegarandeerd!

profiel-etappe-18-tour-de-france

Etappe 19
Na 2 bergritten krijgt het peloton in etappe 19 een relatief gemakkelijke dag. Geen beklimmingen en een zo goed als vlakke weg van Mourenx naar Libourne. Pakt Mark Cavendish hier zijn 5e ritzege van de Tour en zijn 35e in totaal? Dan zou hij alleen recordhouder worden. Dat record (34 etappezeges in de Tour) deelt hij nu nog met Eddy Merckx.

profiel-etappe-19-tour-de-france

Etappe 20
Net als vorig jaar, toen Pogacar in de laatste tijdrit de gele trui overnam van Primoz Roglic, staat op de voorlaatste dag van de Tour een individuele tijdrit op het programma. Het parkoers is ruim 30 kilometer lang, van Libourne naar Saint-Emilion. Hier kunnen de laatste verschillen gemaakt worden voor het algemeen klassement.

profiel-etappe-20-tour-de-france

Etappe 21
Traditioneel gezien eindigt de Tour ook dit jaar weer met de vlakke slotrit naar de Champs-Élysées in Parijs. Wie wint de laatste massasprint?

profiel-etappe-21-tour-de-france