Dumoulin hoopt in klimtijdrit nog te stijgen in het klassement: ‘Ik ga er gewoon vol voor’

18 september 2020

EPA

Hij begint als nummer 9 in het klassement aan de 36,2 kilometer lange tijdrit naar La Planche des Belles Filles, maar kan nog 2 plaatsen stijgen. Tom Dumoulin kijkt uit naar de tijdrit op de voorlaatste dag van de Tour de France. "Ik ga er gewoon vol voor. Ik weet niet wat ik kan verwachten.”


Dumoulin beleefde een rustige dag in het peloton. Een kopgroep reed in de slotfase weg en Soren Kragh Andersen pakte de overwinning. "Van alle renners die vandaag konden winnen, gun ik het hem wel het meest, denk ik", zei Dumoulin na afloop over zijn oud-ploeggenoot. "We waren altijd fijne teamgenoten. Ik wist al dat het een krachtpatser was. Vorig jaar kwam het er niet helemaal uit, maar dit jaar begint hij goed te rijden. Mooi voor hem en voor de ploeg. Ik ben blij voor ze.”

'Ik ben moe'
Jumbo-Visma overleefde de 19e etappe zonder problemen. "Wij waren blij dat een groep vooruit was. De finale was echt niet massasprint-waardig", zegt Dumoulin. Zaterdag moet hij vol aan de bak als een tijdrit naar La Planche des Belles Filles wacht. "Ik heb geen idee wat ik morgen kan verwachten. Ik ga er gewoon vol voor. Ik ben moe, maar iedereen is moe. Het wordt gewoon de grote plaat trappen en dan zullen we wel zien.”

Uran en Yates
Dumoulin heeft 1.19 minuut achterstand op Rigoberto Uran en 1.29 minuut op Adam Yates. Voor de Limburger is het mogelijk om hen nog in het klassement te passeren en als 7e Parijs te halen. "Het zou leuk zijn als ik nog iemand kan inhalen. 7e of 9e maakt mij niet veel uit, maar als je toch 7e kunt worden, dan liever 7e dan 9e. Ik ga gewoon volle vak."

Fietswissel
Of hij van fiets wisselt voor de slotklim laat Dumoulin in het midden. "Daar heb ik over nagedacht, maar ga ik nog niet vertellen.”