Egan Bernal aangegrepen door dood van bekende jonge fan: ‘Vandaag huilen we om jou’

20 juli 2021

Getty Images
Egan Bernal

Het was een beklijvend beeld na de Tourzege van Egan Bernal in 2019. Een jonge fan kon zijn tranen niet bedwingen toen hij zijn landgenoot én grote held ontmoette, die als 1e Colombiaan de belangrijkste wielerkoers ter wereld op zijn naam mocht schrijven. De jongen, de 13-jarige Julián Esteban Gómez, kwam op tragische wijze om het leven toen hij afgelopen weekend in Colombia werd aangereden door een auto.

Het nieuws is hard aangekomen in het Zuid-Amerikaanse land en niet in het minst bij Bernal zelf.

De klimmer deelt zijn verdriet via een filmpje op Twitter, waarin zijn ontmoeting met de huilende Gómez te zien is. "Vandaag huilen we om jou", schrijft hij erbij. "De ware held van mijn land."

Het dramatische nieuws werd eerder op de dag bekend gemaakt door Julians coach en voormalig profwielrenner Fabio Rodriguez. Hij schrijft: "Vandaag vertrek je zonder je dromen die je had kunnen vervullen en je laat me achter met niemand om me druk over te maken, slechts 13jaar oud en een stomme chauffeur neemt je leven. Je vroege vertrek breekt mijn hart, ik kan je alleen maar zeggen dat ik je voor altijd zal missen mijn lieve Julian".

De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. De politie heeft nog geen aanhouding kunnen verrichten.