Fabio Jakobsen komt terug op sneer naar Dylan Groenewegen: ‘Excuses, ik was gefrustreerd’

5 juli 2022

Getty Images
fabio-jakobsen-komt-terug-op-sneer-naar-dylan-groenewegen-excuses-in-was-gefrustreerd-tour-de-france-wielrennen

Fabio Jakobsen wilde na de 4e etappe van de Tour de France nog even terugkomen op zijn reactie na de zege van Dylan Groenewegen op zondag.


De sprinter van Quick-Step bood zijn excuses aan.

Frustratie
"Ik zei dat de overwinning van Dylan me koud liet", zei Jakobsen, die zaterdag zelf had gewonnen, bij de NOS. "Dat gaat alleen over de prestatie. Uiteraard begrijp ik dat hij en zijn familie een heel lastige tijd doorgemaakt hebben. Daar heb ik heel veel respect voor. Ik was wat gefrustreerd. Dus bij deze daarvoor mijn excuses."

Jakobsen werd 2 jaar geleden tijdens de Ronde van Polen door Groenewegen de hekken in gereden en raakte zwaargewond. Het conflict dat daaruit ontstond zorgt nog altijd voor spanning tussen de twee Nederlandse sprinters.

'Perfect uitgevoerd door mannen van supermarkt'
"Eindelijk is Wout 1e", glimlachte Jakobsen, doelende op de 3 2e plaatsen van de man in de gele trui. "Ik was goed mee op het klimmetje, maar hij is zo sterk. Ik kon ook niet meesprinten voor de 2e plek, dit parcours is nog net te lastig voor me. Het was perfecte ploegentactiek van Jumbo en ze hebben met Wout een heel sterke man. Het was perfect uitgevoerd door de mannen van de supermarkt.”

Woensdag staat de kasseienrit op het programma en ook dat ziet Jakobsen wel zitten: "Dat kan ik wel hoor, op de kasseien. Ik zal niet de vooruitgeschoven man zijn, maar probeer wel de man in de groep te zijn. Het is gewoon weer een kans."