Groenewegen hoopt op komst Dumoulin: ‘Zou ik alleen maar mooi vinden’

3 juli 2019

AFP

Dylan Groenewegen, kopman van Jumbo-Visma in aankomende Tour de France, juicht de komst van Tom Dumoulin naar zijn ploeg toe. "Dat zou ik alleen maar heel erg mooi vinden. Verder weet ik niet hoe de ontwikkelingen zijn, maar ik zou het zeker aanmoedigen."


Vandaag werd bekend dat Dumoulin op het punt staat om te vertrekken bij Sunweb, zijn huidige ploeg. Zijn lopende contract zal naar alle waarschijnlijkheid worden ontbonden en Jumbo-Visma lijkt zijn volgende ploeg te worden. Team Sunweb weet echter van niks.

Geen problemen
Mocht het tot een overstap komen dan voorziet Groenewegen geen problemen of botsende belangen wanneer hij samen met Dumoulin bijvoorbeeld de Tour de France zou moeten rijden. Klassementsambities en massasprints gaan bij Jumbo-Visma hand in hand, zegt Groenewegen

"We doen het nu voor het 2de jaar. Vorig jaar ging het heel erg goed en hadden we zelfs 2 klassementsmannen. Die moeten bergop ook veel zelf doen. Heb je iemand die echt aan de leiding staat, dan heb je daar natuurlijk ook wel mannen voor nodig. Maar daar hoef je niet een hele ploeg voor op te branden. En voor een sprinttrein ook niet. Aan 3 man voor mij, heb ik genoeg."