Lance Armstrong vraagt zich af of de Tour van 2020 überhaupt moet doorgaan

27 maart 2020

AFP

Oud-tourwinnaar (maar geschrapt uit de resultaten) Lance Armstrong moet het nog maar zien dat de Tour de France dit jaar wordt verreden. Sowieso denkt de Amerikaan dat de startdatum van 27 juni niet wordt gehaald. Ook niet met het noodplan dat de ASO nu heeft bedacht: zonder publiek koersen.


"We zijn zelfs op het punt aanbeland dat we ons moeten afvragen of de Ronde van Frankrijk in 2020 überhaupt nog zal plaatsvinden", zegt hij in zijn video-en podcast TheMove. "Het ziet er niet naar uit dat de coronacrisis snel bezworen zal zijn. Maar stel je voor dat de Tour in juli toch gewoon doorgaat. Niemand zal tot dan toe hebben gekoerst. Terwijl renners zich toch moeten kunnen voorbereiden op dat grote doel. Het zou wat zijn! Ik kan het me niet voorstellen."

Uitstellen is volgens Armstrong gewoon beter. "Maar tot hoe laat in het seizoen is dat dan mogelijk? Renners worden over de hoogste cols heen gestuurd. Verder dan oktober kan je de wedstrijd niet tillen. Misschien is het een optie om ze in te korten."