LOL! Hincapie dist Armstrong: ‘Dat was f*cking kut’ (video)

27 juli 2018

George Hincapie en Lance Armstrong maken samen een wielrenpodcast en dat gaat niet alleen over rozen. In de aflevering van The Move voor de 18e etappe van de Tour de France lokt Hincapie zijn oud-kopman uit de tent.


De Amerikanen bespreken de situatie van Sky, waar Geraint Thomas de Tour leidt en Froome de 3e plaats bezet. Primoz Roglic zou volgens het duo veel gemotiveerder zijn om het podium te halen, zo is de stelling. Vervolgens zet Hincapie Armstrong even te kakken.

Armstrong in 2009 al eens 3e achter teamgenoot
"Die derde plaats betekent niks voor Froome", zegt Armstrong. "Al is het voor een team wel geweldig om 2 rijders op het podium te hebben. Maar voor Roglic is dat natuurlijk geweldig.' Waarop Hincapie Armstrong herinnert aan de tour van 2009, toen hij 3e werd achter o.a. ploeggenoot Alberto Contador.

"Vertel ons eens hoe het voelde om 3e te worden na al 7 keer te hebben gewonnen?", vroeg Hincapie, waarop Armstrong geen blad voor de mond nam. "Dat was fucking kut. Vooral omdat die rukker, Contador, bovenaan stond", liet Armstrong zich gaan. "Waarom moet je daar over beginnen man, serieus?"