Mooi! Baas van wielerunie blijft strijden voor vrouwenkoers bij Tour de France

19 juli 2019

photo: Cor Vos

La Course gaat vandaag (vrijdag) van start. Een eendaagse wielerwedstrijd voor vrouwen, terwijl de mannen 3 weken koersen in de Tour de France. Dat slaat nergens op, vindt de baas van de internationale wielerunie UCI.


,,1 racedag is duidelijk niet genoeg", benadrukte UCI-voorzitter David Lappartient. ,,We missen een grote etappekoers voor vrouwen die wereldwijd te zien is. De ASO-organisatie van de Tour de France kan ons daarmee echt helpen.”

Uitbreiding
Lappartient is naar eigen zeggen in gesprek met de ASO-directie om La Course in de toekomst uit te breiden naar 10 etappes, zoals nu al in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen, het geval is. ,,Ik hoop dat de organisatie de logistieke problemen kan overwinnen, die nu nog een langere etappekoers tijdens de Tour voor mannen in de weg staan.”

La Course begint vrijdagochtend om 09.20 uur in Pau op het parcours van de tijdrit voor mannen, die in de loop van de middag van start gaat. Na 121 kilometer volgt de vrouwenfinish. Annemiek van Vleuten won La Course de afgelopen 2 jaar.