Op deze stukken parcours moeten toeschouwers van de Tour de France verplicht een mondkapje op

15 juli 2021

EPA

Toeschouwers bij de 19e etappe van de Ronde van Frankrijk, die vrijdag door het zuidwesten van het land voert, moeten een mondkapje dragen voor het deel van de wedstrijd dat door Landes loopt. Dat is een van de Franse departementen die het zwaarst door Covid-19 zijn getroffen.


"Om de gezondheid en de veiligheid van alle burgers die aanwezig zijn op de wegen om de Ronde van Frankrijk te volgen te garanderen, heeft Landes, dit besloten. Dat stelt het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen die ouder is dan 11 jaar en zich van 10.00 uur tot 16.00 uur in een ruimte van 20 meter aan weerszijden van het parcours van de Ronde van Frankrijk bevindt”, aldus het decreet van het departementsbestuur.

Ook tijdens de tijdrit
De etappe voert de renners van Mourenx bij de Pyreneeën naar Libourne, ten oosten van Bordeaux. De mondkapjesverplichting was door de autoriteiten eerder ook al ingesteld voor de 20e etappe, een tijdrit op zaterdag tussen Libourne en Saint-Emilion.

Delta-variant
Volgens de regionale gezondheidsautoriteiten bedroeg het aantal besmettingen in de Landes-regio woensdag 38,8 per 100.000 inwoners en is de Delta-variant verantwoordelijk voor bijna 74 procent van de positieve gevallen.