Opa van Van der Poel: ‘Over twee jaar rijdt hij in de Tour’

12 juli 2019

Cor Vos

Mathieu gaat over 2 jaar zijn kunsten in de Tour de France vertonen. Dat denkt zijn opa, Raymond Poulidor, in ieder geval. En hij kan het weten, want Poulidor bereikte zelf 8 keer het podium van de ronde en won ook nog eens 7 etappes.


Poulidor vertelt in een interview met het Vlaamse Sporza dat we daarvóór ook al mooie dingen mogen verwachten: ,,Eerst heeft hij een ander doel. Olympisch kampioen worden in het mountainbiken.”

'Mathieu is als Alaphilippe'
,,Of hij meespeelt voor het klassement kan ik niet zeggen, maar met Mathieu weet je nooit. Ik vergelijk hem met Alaphilippe. Met hem weet je ook niet waar hij eindigt. Mathieu is een buitengewone jongen. En hij haat het om te verliezen. Als hij ergens start, wil hij die koers ook winnen.”

Succes voor veldrijders
Veldrijders als Van der Poel hebben steeds vaker succes op de weg. In het voorjaar won Mathieu van der Poel nog de Amstel Gold Race en ook zijn aartsrivaal, de Belg Wout van Aert, is dit jaar lekker bezig. Van Aert won 2 etappes in de Dauphiné en is ook in de Tour overtuigend begonnen. Een Tour waarin weer een andere veldrijder, Mike Teunissen, 2 dagen het geel mocht dragen.

'Van Aert bijzonder sterk'
Vooral over Van Aert is Poulidor Lovend. ,,Hij rijdt bijzonder sterk. Ik heb Wout de voorbije week een keer kunnen feliciteren op het podium. Hij was erg aardig.” Van Aert maakte daar nog een grapje met Poulidor. ,,’Gelukkig is Mathieu er niet’, zei hij mij. Ik heb geantwoord dat Wout even sterk is als Mathieu.”