Roglic denkt dat vergrote voorsprong op Pogacar nog steeds niet genoeg is: ‘Die tijdrit…’

16 september 2020

AFP

Primoz Roglic vergrootte zijn voorsprong op zijn landgenoot Tadej Pogacar woensdag van 40 naar 57 seconden, maar de kopman van Jumbo-Visma is er nog niet gerust op. "Genoeg afstand bestaat niet in de Tour de France. Als je 5 minuten voorsprong hebt wil je er 10 minuten van maken, zo denken wielrenners.”


Miguel Ángel López staat na zijn ritzege in de koninginnenrit in de Tour de France nu 3e in het algemeen klassement, op 1 minuut en 26 seconden van geletruidrager Primoz Roglic. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma vergrootte wel zijn voorsprong op zijn landgenoot Tadej Pogacar, de nummer 2 in het klassement, van van 40 naar 57 seconden.

Tijdrit
"Die laatste 4 kilometer waren echt heel zwaar, maar het was een goede dag voor ons. Of dit genoeg afstand is voor de laatste dagen? Nee, dat is het nooit. Als je 5 minuten voorsprong hebt wil je er 10 minuten van maken, zo denken wielrenners. Ik zal morgen ook weer scherp moeten zijn en zaterdag krijgen we nog een zware tijdrit, waarin Tadej ook nog kansen zal zien."