Saaie Touretappe na massasprint gewonnen door Kittel

6 juli 2017

ANP

De 6e etappe van de Tour de France is gewonnen door Marcel Kittel. De Duitser won een saaie etappe door in de massasprint de snelste te zijn. Het podium werd voor de rest gevuld door Arnaud Demaré en André Greipel. Het geel van Chris Froome kwam geen seconde in gevaar en dus behoudt de Engelsman de leiderstrui.


Frederik Backaert, Stake Laengen en Perrig Quemeneur namen aan het begin van de etappe meteen een voorsprong. Die bouwden de 3 renners uit naar bijna 4 minuten, maar dat gat werd 3 kilometer voor de streep dichtgereden.

Laurent Pichon probeerde op 50 kilometer van de streep uit het peloton te ontsnappen. Hij wilde bij de kopgroep aansluiten. De renner van Fortuneo bleef tussenin hangen in de befaamde chasse patate. Oftewel: iets te langzaam voor de kopgroep, iets te snel voor het peloton. Hij liet zich dus weer afzakken naar het peloton.

Parasol
Voor de rest gebeurde er weinig interessants. De etappe was zelfs zo saai, dat een waaiende parasol bij de hoogtepunten mag worden gerekend. Het ding zorgde voor wat verwarring bij de renners, die moesten uitwijken.

Top 10:

  1. Marcel Kittel

  2. Arnaud Demare

  3. Andre Greipel

  4. Alexander Kristoff

  5. Nacer Bouhanni

  6. Dylan Groenewegen

  7. Michael Matthews

  8. Daniel McLay

  9. Rudiger Selig

  10. John Degenkolb