Steven Kruijswijk is on fire: ‘Zo kan ik meedoen om het podium’

20 juli 2019

Tot de top van de Tourmalet zat Steven Kruijswijk bij de klassementsrenners. Thibaut Pinot won de etappe, hij pakte tijd op Geraint Thomas die eraf werd gereden op de mythische berg. ,,De Tourmalet kan een akelig ding zijn.”

Kruijswijk klonk uiterst tevreden over zijn derde plaats in de veertiende etappe. Wat deze rit zei over de benen van de kopman van Jumbo-Visma? ,,Mijn niveau is aardig, de benen zijn goed”, zei Kruijswijk tegen de NOS. Hij kreeg te maken met een luxepositie: hij had twee knechten op de Tourmalet. ,,De ploeg heeft het zo goed gedaan. Echt mooi om te zien.”

Winnen?
Of Kruijswijk gelooft in de eindzege? ,,Als ik deze lijn kan doortrekken, dan mag ik vertrouwen dat ik meedoe voor het podium.” Door zijn goede benen liep de Nederlandse kopman enkele seconden in op Geraint Thomas. Hij had niet verwacht dat de kopman van Ineos zou moeten lossen op de col. ,,Ik had verwacht dat hij de kopman zou zijn en niet Egan Bernal.”

'Dat is niet goed'
Ook Alaphilippe kwam met Kruijswijk over de streep. ,,Ik zag opeens iets geels voorbij flitsen en dacht: dat is niet goed.” Kruijswijk staat op 2 minuut 14 van de gele truidrager.