Tom Dumoulin kan alleen mét hoogtestage meedoen om het klassement in de Tour

16 april 2020

photo: Carla Vos

Hoewel er nog veel vragen zijn, was Tom Dumoulin blij met de nieuwe datum waarop de Tour de France komende zomer alsnog wordt verreden.


Mits de maatregelen tegen het coronavirus het rijden van een wielerronde vanaf 29 augustus toelaten. Het is een eerste onzekerheid. "Dat eind juni 'm niet ging worden, zag je wel aankomen", zegt de Limburger vanuit woonplaats Kanne, net over de grens in België. "Nu we dit weten kunnen we straks een serieus programma gaan opstellen."

Coronavirus
Eigenlijk staat zijn hoofd er nog niet naar. De strijd tegen het coronavirus houdt Dumoulin meer bezig. "Dat is veel belangrijker." Maar vooruit, nu er een reële datum is waarop de Tour verreden gaat worden zal er een trainingsplan gemaakt moeten worden.

Hoogtestage
"Een hoogtestage, dat is het allerbelangrijkste. Als ik in juli niet in de Alpen heb kunnen trainen, ga ik niet meedoen om de eindzege", vertelt Dumoulin, die een hoogtestage veel belangrijker acht dan wedstrijdritme.

Bergen
"Ik kan heel gericht trainen. Een voorbereidingskoers zou mooi zijn, maar niet per se nodig. Zonder hoogtestage kan ik nog wel voor de ploeg een goede Tour rijden. Maar het is uitgesloten dat je je 3 weken lang meet met de beste klassementsrenners die uit de bergen van bijvoorbeeld Andorra of Colombia komen."