Tom Dumoulin na Tour-drama: ‘We hadden verwacht dat het genoeg zou zijn’

19 september 2020

AP

Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) zag hoe ploeggenoot Primoz Roglic in de beslissende tijdrit van de Tour de France de gele trui nog verloor aan Tadej Pogacar. Zelf steeg Dumoulin, 2de achter een ontketende Pogacar in de tijdrit, nog wel in het algemeen klassement. ,,Daar ben ik niet mee bezig. Ik ben zelf heel teleurgesteld, we verliezen hier de Tour”, aldus Dumoulin bij VRT.


,,Pogacar was veel te sterk vandaag. Hij was van een totaal ander niveau dan dat wij waren”, keek Dumoulin terug. ,,Primoz voelde zich goed, hij wist dat hij goede tijdrit moest neerzetten. Hij heeft niet z’n beste ooit gereden, maar ook zeker niet slecht. We hadden verwacht dat het genoeg zou zijn.”

Hoe dan?!
Pogacar bleek oppermachtig en zo gaat de eindzege in de Tour niet naar Jumbo-Visma. ,,Wat moet ik zeggen? Het is gebeurd. Ik zou niet weten hoe Pogacar hier een minuut sneller omhoog is gereden dan ik”, aldus Dumoulin. ,,Hier hadden we geen rekening mee gehouden, dit is een flinke klap. Tourwinst glipt uit onze handen. Ik heb weer goed gereden, maar dat maakt niet meer uit.”