Tour 2020: opnieuw weinig tijdritkilometers voor Dumoulin

15 oktober 2019

Tom Dumoulin zal opnieuw niet handenwrijvend naar het tourschema kijken. De klim op La Planche des Belles Filles, de dag voor 'Parijs', is de enige tijdrit die we komende zomer te zien zullen krijgen.


De tijdrit is 36 kilometer lang. Dat is langer dan de individuele tijdrit dan vorig jaar (27 kilometer). Maar die Tour had ook nog een ploegentijdrit van 27 kilometer in het programma zitten. Dat laatste onderdeel komt in de Tour van 2020 niet voor.

tekst loopt door


Berggeiten
Wil de Limburger om het geel gaan strijden, dan moet hij het opnemen tegen de pure klimmers als Chris Froome, Thibaut Pinot en winnaar Egan Bernal. Zij krijgen deze Tour opnieuw genoeg kansen om in de bergen tijd te pakken. Ook Steven Kruijswijk, die deze zomer 3e werd, kan goed presteren als er veel geklommen moet worden. Liefst 6 keer staat de finish op een beklimming. In totaal zijn er 29 beklimmingen.

Een weekje eerder
De Ronde van Frankrijk begint volgend jaar op 27 juni aan de Côte d’Azur in Nice met een vlakke rit. Op de 2e dag wordt meteen flink geklommen met de Col de la Colmiane, Col de Turini and Col d’Eze, een bekende klim uit Parijs-Nice. De Tour eindigt op 19 juli op de Champs Elysées in Parijs. Dat is, vanwege de start van de Olympische Spelen eind juli in Tokio, 1 week eerder dan normaal.

De Ronde van (Zuid) Frankrijk
In de laatste week zijn de Alpen aan de beurt. De 'Nederlandse berg' Alpe d'Huez staat ook dit jaar niet in het programma. Ook opvallend aan deze Tour. In het noorden van Frankrijk zal er geen meter gefietst worden. De traditionele afsluiter in Parijs is veruit de noordelijkste rit van de hele Tour.