Tour de France: Cees Bol hoopt dat de winnaar van de tijdrit niet te snel is

19 september 2020

REUTERS

Cees Bol bereikte zaterdag na iets meer dan 1 uur en 5 minuten de finish in de 20ste etappe van de Tour, een individuele tijdrit. De renners die meer dan 25 procent langzamer zijn dan de tijd van de winnaar overschrijden de tijdslimiet en moeten de Tour op de voorlaatste dag verlaten. ,,Het is moeilijk in te schatten wat voor tijd je moet rijden”, zei de sprinter van Sunweb bij de NOS


,,Maar met het tempo dat ik heb aangehouden mag het niet misgaan.” De laatste rijder, de Sloveense geletruidrager Primoz Roglic, finisht pas rond 18.00 uur.

Je schrikt je rot
Bol sprak van een ‘serieuze inspanning’ na de 36 kilometer, waarvan de laatste 6 bergop. ,,Als je deze inspanning levert tijdens een training en je de wattages ziet, schrik je je rot”, vertelde de Noord-Hollander, voor wie de slotrit zondag in Parijs nog kansen biedt. ,,Je moet goed je tempo erin houden, vooral op die klim. Het is echt een lastig parcours.”

Sprinten in de slotetappe?
Met 3 ritzeges heeft Sunweb een uitstekende Tour achter de rug. Zondag hoopt Bol nog te mogen sprinten voor de winst. ,,Ik ben wel moe, maar denk niet dat ik sinds de 2de week slechter ben geworden. De sfeer is goed in de ploeg. Dat geeft ook energie. We gaan het zien.”