Van Aert verrast door Lampaert bij openingstijdrit Tour: ‘Even schrikken dat hij sneller was’

1 juli 2022

Getty
Tour De France Reactie Openings Tijdrit Etappe Wout Van Aert Lampaert Van Der Poel

Wielrenner Wout Van Aert (foto) had na de openingsetappe van de Tour de France in het Deense Kopenhagen alleen maar lof voor landgenoot en ritwinnaar Yves Lampaert. De man van Team Jumbo–Visma baalde dat zijn toptijd niet bleef staan.


Van Aert was onder meer sneller dan Filippo Ganna en leek af te stevenen op de ritzege in de 13,4 kilometer lange tijdrit. Totdat Lampaert de gangmaker van het feestje werd. "Ik kan alleen maar chapeau zeggen", zei een ontgoochelde Van Aert, die graag wilde winnen, tegen de Belgische pers.

Sneller dan de toppers
"Ik had ook de snelste tijd aan de finish, al weet je dan natuurlijk dat het nog niet zeker, maar ik had toch al mooie namen geklopt. Dan was het toch even schrikken dat Yves sneller was." Van Aert was onder meer sneller dan 2-voudig Tourwinnaar Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel.

"Daar koop ik niets voor. Het zou ook lullig zijn om nu te zeggen dat het aan de omstandigheden ligt. Iedereen heeft in de regen moeten rijden, dus ik denk dat Yves gewoon sneller was. Jammer, ik had wel een goed gevoel."

MVDP niet MVP
Van der Poel daarentegen gaf bij de NOS aan niet volle bak te zijn gegaan. "Ik heb zeker niet alle risico's genomen", zei de Nederlander, die met zijn gereden tijd kort op plek 1 stond.