‘Tourschema 2018 gunstig voor Dumoulin: heuvelachtige tijdrit in voorlaatste etappe’

12 oktober 2017

ANP

Het officiële tourschema van de Tour de France 2018 wordt pas over 5 dagen bekend gemaakt, maar het parcours van de ronde kan nu al voorzichtig worden uitgetekend. Cyclingnews weet namelijk dat de ronde in een tijdrit op de voorlaatste dag beslist wordt.


De laatste dagen druppelen er steeds meer details over de route naar buiten. Op basis van uitgelekte informatie voorspelde de Franse krant Le Dauphiné al dat op 19 juni de Alpe D’Huez, de ‘Nederlandse berg’ wordt aangedaan. Ook het slotstuk van de Tour, een tijdrit over 30 kilometer, lijkt nu bekend.

Postkaartenparcours
Cyclingnews baseert zich op regionale kranten uit het Zuid-Westen van Frankrijk, die het kustdorpje Saint-Pée-sur-Nivelle als locatie voor de tijdrit onthullen. Het 30 kilometer lange parcours kent geen stevige beklimmingen, maar is ook nergens vlak.

France Bleu beschrijft de route als een ‘postkaartparcours’ – "een genot voor de televisiekijker, smalle weggetjes langs lang vergeten dorpjes, door bossen, valleien en traditionele Baskische huizen.”

Dumoulin vs. Froome
Wielerliefhebbend Nederland hoopt voor de Tour van volgend jaar op een duel tussen Giro-winnaar Tom Dumoulin en veelvuldig Tour-winnaar Chris Froome. De Nederlander liet nog niets los over zijn plannen voor volgend jaar.

Chris Froome liet na de tijdrit op het WK in Bergen doorschemeren wel wat te voelen voor een strijd met Dumoulin. "Hij wordt mijn grote concurrent in de Tour volgend jaar.”
reacties
ReageerReageer op dit bericht