Wielerploeg Dimension Data wordt omgetoverd tot ‘Team NTT’

17 juli 2019

BSR Agency

Wielerploeg Dimension Data gaat vanaf 2020 door het leven als Team NTT. Dat maakte de Zuid-Afrikaanse ploeg op de rustdag van de Tour de France bekend. De nieuwe naam is gekozen omdat de huidige hoofdsponsor Dimension Data in mei is gefuseerd met NTT, het moederbedrijf uit Japan. Tom-Jelte Slagter is de enige Nederlander in de WorldTour-ploeg.


De laatste weken kwam de ploeg vooral in het nieuws vanwege het thuislaten van sprinter Mark Cavendish voor de Tour. Cavendish, goed voor al 30 ritzeges in de Ronde van Frankrijk, is einde contract bij de Zuid-Afrikaanse ploeg en het is onduidelijk of de Brit volgend seizoen voor de nieuwe sponsor uitkomt.

Sinds 2016 is Dimension Data de hoofdsponsor van de ploeg, die in 2008 werd opgericht onder de naam MTN Energade Road Team. Naast Cavendish en Slagter fietsen er nog een aantal bekende renners bij de ploeg, zoals Enrico Gasparotto (2-voudig winnaar Amstel Gold Race), Mikel Valgren (winnaar Amstel Gold Race 2018), Roman Kreuziger (winnaar Amstel Gold Race 2013), Edvald Boasson Hagen en Louis Meintjes.