Het tourschema van 2020 is al ‘gelekt’: wat zijn de kansen voor Tom Dumoulin?

9 oktober 2019

ANP

Al we de geruchten mogen geloven, komt er aan het einde van de Tour de France in 2020 een klimtijdrit. Voor Tom Dumoulin biedt dat eventueel kansen, al zijn er ook nadelen voor hem.


Hoewel de ASO het officiële tourschema voor volgend jaar nog niet bekend heeft gemaakt, weet Velowire al wel de meeste start- en finishplaatsen. En daar kun je een hoop uit opmaken.

Klimmen, klimmen en... klimmen!
hoewel er nog geen ritten zijn uitgelekt, zijn er al wel een paar dingen duidelijk. Omdat de ASO eerder spektakel in de Tour wil, begint het wielerfestijn in Nice, waardoor de renners al vroeg in de Tour moeten klimmen. Dit gebeurt waarschijnlijk in de 4e en de 6e etappe. Dan zouden ze waarschijnlijk finishen op de bergtoppen van de Orcières-Merlette 1850 en de Mont Aigoual.

Klimtijdrit
Daarnaast is de kans meer dan behoorlijk dat de voorlaatste etappe een klimtijdrit wordt. Eentje die naar La Planche de Belles Filles leidt, een plek die de laatste paar jaren vaak door de Tour als spectaculaire finishplaats is aangewezen. Dit betekent echter wel dat het de enige tijdrit in de Tour de France van 2020 zal zijn.

Kansen Tom Dumoulin
Biedt dit dus kansen voor de kersverse Jumbo-Visma-renner Tom Dumoulin? Nou, het had beter gekund. Vooral het feit dat er slechts 1 tijdrit is en dat ook nog klimmen betekent, zorgt ervoor dat Dumoulin geen uitgesproken favoriet is voor de Tour de France van 2020. Hij zal alle zeilen bergop moeten bijzetten om met zijn nieuwe ploeg voor de eindzege te gaan.