Tour-winnaar Bernal zegt af voor WK in Yorkshire na vele criteriums, huldigingen en feestjes

17 september 2019

EPA

Egan Bernal doet toch niet mee aan het WK op de weg in Yorkshire. De Colombiaanse Tour-winnaar was wel opgenomen in de selectie door bondscoach Carlos Mario Jaramillo, maar besloot zich kort voor de inschrijftermijn terug te trekken. Carlos Betancur fietst in plaats van Bernal op het WK.


Bernal is ook helemaal niet klaar voor het WK. De 22-jarige klimgeit van Team Ineos zat na de Ronde van Frankrijk nog maar 1 keer voor het echie op de fiets: in de Clásica San Sebastián. Daar finishte hij overigens niet.

Voor de rest was Bernal vooral druk met criteriums rijden en huldigingen na de Tour. Zo vloog hij naar zijn geboorteland om daar een feestje te vieren nadat hij de Ronde van Frankrijk had gewonnen.

Andere Ineos-renner afwezig
Michal Kwiatkowski, de wereldkampioen van 2014, gaat ook niet naar Yorkshire. 'Ik heb te veel respect voor dit shirt en de Poolse adelaar om mee te doen aan de WK', schreef de Poolse ploeggenoot van Bernal bij een foto waarin hij poseert in het nationale tricot. 'Na de Tour zei ik al dat mijn lichaam rust nodig had. Sindsdien vallen mijn resultaten tegen. Ik ga nu echt rust nemen en duimen voor het Poolse team in Yorkshire.'