Tourwinnaar adviseert renners als Dumoulin: ‘Vertrek bij jullie ploeg’

21 mei 2019

ANP

Bradley Wiggins, de touwinnaar van 2012, vindt dat renners veel te lang in hun eigen land blijven. Het zou ervoor zorgen dat de talenten in het peloton zich niet optimaal kunnen ontwikkelen.


Ook Tom Dumoulin zou weg moeten bij Sunweb. Wiggins denkt wel te weten wat een goede move zou zijn: ,,We zeggen de hele tijd dat Tom Dumoulin geen hulp krijgt bij Sunweb, hij zou toch ideaal zijn voor Team Sky (tegenwoordig INEOS red.)?'', zegt de 1e Britse tourwinnaar ooit in zijn podcast The Bradley Wiggins Show.

Nederlands en Duits
Dumoulin rijdt sinds 2012 voor de ploeg die door de jaren heen verschillende sponsornamen heeft gehad. Van origine is Sunweb Nederlands, maar de ploeg koerst al jaren onder een Duitse licentie.

Campenaerts
Volgens Wiggins is Tom niet de enige die eens uit zijn comfortzone zou moeten stappen. ,,Victor Campenaerts zit bij Lotto, een Belgische ploeg die nog steeds doet alsof het 1974 is. Weet je hoe het altijd gaat? Ze geven hem een flinke zak geld en hij zal er gewoon weer 3 jaar blijven. Je had zoveel beter kunnen zijn!''

Alaphilippe doet het wél goed
Wiggins komt met nog een voorbeeld: ,,Franse renners stonden er bekend om dat ze nooit hun vleugels uitsloegen. De 1e die dat wél deed, was Sylvain Chavanel. Hij ging naar QuickStep en floreerde daar ook. Alaphilippe doet dat nu ook. Ze bloeien op.''