Tourwinnaar Bernal wil in 2021 naar de Giro: ‘Dit is niet het juiste jaar’

17 februari 2020

BSR

Egan Bernal zet dit seizoen alles op een nieuwe eindzege in de Tour de France. De pas 23-jarige Colombiaan kijkt ook alweer verder dan dit jaar, want tegenover El País laat Bernal weten volgend jaar graag een poging te willen wagen om de Giro d'Italia te winnen: "We zagen direct dat dit niet het juiste jaar was."


Bernal (Team Ineos) zou vorig jaar eigenlijk de Giro al rijden, maar toen gooide een blessure roet in het eten. Hij ging vervolgens naar de Tour en won direct de grootste wielerwedstrijd ter wereld.

In 2020 geen Giro én Tour
Zijn ploeg Ineos zal in de Tour de France naast Bernal ook met Geraint Thomas (eindwinnaar in 2018), Chris Froome (4-voudig Tourwinnaar) en Richard Carapaz (Girowinnaar 2019) aan de start staan. Carapaz rijdt als enige van de 'grote 4' de combinatie Giro-Tour. Bernal zet dus alles op de Tour. "Ik begrijp de ploeg ook wel", aldus de Colombiaan. "Maar we zagen direct dat dit niet het juiste jaar was. Allereerst omdat ik nog maar 23 jaar ben en nog nooit 2 grote rondes in een jaar heb gereden."

Hoge verwachtingen
Bernal denkt ook dat een combinatie Giro-Tour wel eens kan mislukken door de hoge verwachtingen. "Als ik de Giro rijd na mijn Tour-zege, dan verwachten mensen dat ik wéér win of op het podium eindig. Daarna zou ik mijn titel in de Tour nog moeten verdedigen. Bovendien is er dit jaar een week minder rust tussen de Giro en de Tour, en was ik vorig jaar na mijn eindzege in de Tour uitgeput."

Dus dit jaar geen Giro. Maar in 2021 wil de Tourwinnaar wél aan de start staan: "De Giro zou iets voor volgend jaar zijn."