🎥 | Tourwinnaar Tadej Pogacar wint met Ronde van Lombardije weer een wielermonument

9 oktober 2021

Tadej Pogacar heeft in de Ronde van Lombardije zijn seizoen in stijl afgesloten. De Sloveense Tourwinnaar won de topklassieker bij zijn debuut na een sprint tegen de Italiaan Fausto Masnada.


Pogacar won dit jaar ook Luik-Bastenaken-Luik en met Lombardije staat hij nu op 2 zeges in wielermonumenten.

Solo niet, wél met 2
Pogacar ging op de laatste lange beklimming, op zo'n 35 kilometer van de finish, in de aanval. Hij pakte snel een halve minuut voorsprong op een groep met onder andere wereldkampioen Julian Alaphilippe. Het was echter Masnada die na een razende afdaling de aansluiting maakte bij 2-voudig Tourwinnaar Pogacar.

Oppermachtige Pogacar
Bij de achtervolgers werd getwijfeld en Pogacar en Masnada gingen sprinten om de zege. Het was de Sloveen die met afstand de sterkste was. Masnada werd 2e en op 51 seconden eindigde de Brit Adam Yates als 3e. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) werd 4e. Bauke Mollema, in 2019 de winnaar van Lombardije, moest dit jaar genoegen nemen met een bijrol. Hij arriveerde als 20e.

Pogacar (23) treedt met zijn zege in Lombardije in de voetsporen van Eddy Merckx en Fausto Coppi. Alleen zij wonnen eerder in 1 seizoen een grote ronde én 2 monumenten.