Trainer: ‘Dumoulin wil zich revancheren bij terugkeer’

7 augustus 2019

ANP

Het rampseizoen van Tom Dumoulin kan ook een goede kant hebben, denkt zijn trainer Hendrik Werner. De Limburger viel in de Giro d'Italia en bleef daarna maanden met een klein steentje in zijn knie rondrijden. Daardoor mist(e) hij alle grote rondes en het WK.


Volgens Werner is het waardeloze seizoen geen nadeel als Dumoulin volgend jaar bijvoorbeeld weer de Giro wil rijden: "Het belangrijkste is dat zijn knie herstelt. Tom weet wat hij moet doen om in topvorm in een grote ronde te starten. Hij heeft ook de ervaring van rijden in de top van het klassement. Het is dus niet dat hij in die leerschool nu lessen heeft gemist", zegt hij tegen De Telegraaf.

Honger
Sterker: Werner denkt dat Dumoulin alleen maar gretiger wordt. "Deze lange periode van rust zal zijn honger naar succes alleen maar doen toenemen. Hij weet nu wat het is om langs de kant te staan in de belangrijkste periode van het seizoen. Denk maar dat hij zich wil revancheren op het moment dat zijn knie weer in orde is. En dan staat hij zowel fysiek als mentaal weer fris aan de start."

Of Dumoulin weer fris verschijnt bij Sunweb of bij Jumbo-Visma, is nog steeds niet bekend.