Trek-Segafredo wint met Europees kampioen Van Dijk ploegentijdrit in Zweden

17 augustus 2019

ANP

Ellen van Dijk heeft met Trek-Segafredo de eerste van 2 World Tour-wedstrijden op Zweedse bodem gewonnen. In de 36 kilometer lange ploegentijdrit was de Nederlandse met haar ploeggenoten van Trek-Segafredo sneller dan Canyon-SRAM en Sunweb.


De Amerikaanse formatie legde de 36 kilometer met start en finish in Vargarda af in 43 minuten en 53 seconden. Boels-Dolmans, dat de ploegentijdrit in Zweden de afgelopen 3 jaar had gewonnen, moest met onder anderen Anna van der Breggen en Amy Pieters in de gelederen nu genoegen nemen met de 4de plaats.

World Tour
Met Van Dijk beschikt Trek-Segafredo over de kersvers Europees kampioene tijdrijden. De 32-jarige Nederlandse veroverde ruim een week geleden in Alkmaar voor de 4de keer op rij de Europese titel. Van Dijk leidde haar ploeg ook in Zweden naar de winst.

Canyon-SRAM, het team dat vorig jaar in Innsbruck de wereldtitel pakte in de tijdrit voor merkenteams, eindigde op 25 seconden als 2de. Team Sunweb met onder anderen Lucinda Brand en Floortje Mackaij werd 3de.

Zondag wordt in Vargarda de wegwedstrijd verreden. Beide wedstrijden maken deel uit van de World Tour.