Trek trekt aan Nibali, maar Bahreinse sjeiks willen Italiaan niet kwijt

8 januari 2019

ANP

Wielerploeg Trek-Segafredo is nu al bezig de Italiaanse ronderenner Vincenzo Nibali los te weken bij zijn huidige ploeg Bahrain-Merida. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de 'Haai van Messina' al gesprekken gevoerd met de teamleiding van Trek, de ploeg waar Bauke Mollema onder contract staat.


Nibali's contract bij Bahrain-Merida loopt aan het einde van dit jaar af.

Langer bij Bahrain?
De wielerploeg, eigendom van de Bahreinse prins Nasser bin Hamad Al Khalifa, wil de Italiaan niet kwijt. ,,We hebben hem een nieuw, 2-jarig contract aangeboden. De teamleiding is ook altijd helder geweest; zolang Vincenzo het shirt van Bahrain draagt, staat de prins erop dat de hele staf ten dienste staat van Nibali'', aldus teammanager Brent Copeland.

Nibali + nog 5 anderen
Een overgang van Nibali naar Trek betekent ook dat de hele persoonlijke 'staf' van de Siciliaan mee verhuist; zijn broer (als renner), masseur, arts, coach en osteopaat. De Amerikaanse ploeg moet dan 4 miljoen euro per jaar neertellen. Nibali rijdt dit jaar de Giro en de Tour, beide rondes wist hij al eens te winnen.

Prachtige erelijst
De Giro wist de 'Haai van Messina' zelfs al 2 keer te winnen (in 2013 en 2016). De Tour won Nibali in 2014 en ook de 3e en laatste grote ronde staat op het palmares van de Italiaan. De Vuelta won hij in 2010. Verder zegevierde Nibali al 3 keer in een Italiaanse topklassieker: hij won afgelopen jaar Milaan-San Remo en was in 2015 en 2017 de beste in de Ronde van Lombardije.