๐Ÿ“บโ€‹ TV-gids en profiel monsterlijke etappe 17 in Ronde van Spanje: welkom bij het Beest

13 september 2023

Getty Images

We hadden al de Tourmalet, maar deze etappe 17 van de Ronde van Spanje heeft een werkelijk waar monsterlijke aankomst. Na 2 collen van de 1e categorie volgt de Angliru, of te wel het 'Beest van Asturiรซ'. Check hieronder het profiel van deze etappe en waar je deze monsterlijke rit op televisie kan volgen.


Profiel etappe 17 in de Vuelta
Het is al een beetje heuvelachtig geweest als we beginnen aan de Alto de la Colladiella, een 7,8 kilometer lange klim met een gemiddeld stijingspercentage van 7,1 procent. De laatste kilometers zijn daar het steilst. De volgende hindernis is al een klein monstertje, de Alto de Cordal met een gemiddelde stijging van 9,2 procent en dat meer dan 5 kilometer lang.

Als de kuiten dan nog niet in de kramp schieten dan zorgt het 'Beest' daar wel voor. De Altu de L'Angliru is een (lees goed) 12,4 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,8 procent. Er zitten stukken tussen van liefst 18 procent. Oppassen dat je dus niet naar beneden dondert. Wat een spektakel!

Waar kan ik de 17e etappe van de Ronde van Spanje kijken op tv?


Het klimmersfestijn en het 'Beest' wil je natuurlijk niet missen. Schakel dan vanaf 14.30 uur in op Eurosport, dat kan ook nog online als je wil. Sporza is er ook bij en wel vanaf 15.50 uur, dan heb je nog genoeg tijd voordat de beklimming van het 'Beest' begint.

Lees ook: Jonas Vingegaard wint op spectaculaire wijze 16e etappe van de Vuelta