TV-gids: Zware bergetappe in etappe 16 van de Giro

24 mei 2022

ANP
richard-carapaz-giro-ditalia-etappe-16

Na een dagje rust gaat de Giro d'Italia dinsdag verder met etappe 16. En dat dagje rust hebben de renners nodig, want de 16e etappe is namelijk een zware bergetappe. Daarin zitten onder meer 3 beklimmingen uit de 1e categorie. Het belooft dus een zware bergetappe te worden, waarin uiteraard de 'berggeiten' uit het peloton een gooi willen doen naar de dagzege.


De etappe van dinsdag is 202 kilometer lang, terwijl er maar liefst 5250 hoogtemeters overbrugd moeten worden. De rit voert van Salò, dat ligt aan het Gardameer, naar de finish in Aprica. Tijdens de rit moeten de lastige Goletto di Cadino (een klim van bijna 20 kilometer), Passo del Mortirolo (12,6 kilometer en een stijginspercentage van 7,6%) en de Passo di Santa Christina (13,5 kilometer en een stijginspercentage van 8%) worden bedwongen.

Het laatste gedeelte van de etappe naar de finish in Aprica is relatief eenvoudig, maar wellicht dat de bergen enkele klassementsrenners zullen terugwerpen. Met de zware bergetappe van dinsdag kan het klassement er na de etappe wel eens heel anders uitzien.

Algemeen klassement
Richard Carapaz voert nog steeds het klassement aan, maar doet dat met slechts 7 seconden voorsprong op Jai Hindley. João Almeida volgt op precies een halve minuut. Wilco Kelderman is de beste Nederlander op een 13e plek op +10.34 minuten achterstand.

Waar zie je de 16e etappe van de Giro D'Italia live op tv?


Etappe 16 start om 11.15 en de finish in Aprica wordt zo rond 17.00 uur verwacht. De etappe is vanaf 10.50 uur live te volgen op tv-zender Eurosport 1. Online is de Giro ook te volgen via de Eurosport Player of Discovery+ (met abonnement).