Valgren wint de Amstel Gold Race na spannende slotkilometers

15 april 2018

ANP

Michael Valgren heeft de 263 kilometer lange Amstel Gold Race gewonnen. De 53e versie van de eendagsrace was een spannende, want tot de laatste kilometers bleef de kopgroep bij elkaar.


Roman Kreuziger reed samen naast Valgren de laatste kilometer, maar moest toch genoegen nemen met de 2e plek. Enrico Gasparatto werd 3e.

Finish
Op 2 kilometer van de streep sloegen Roman Kreuziger en Michael Valgren de handen in elkaar. Peter Sagan (oud-teamgenoot van Kreuziger) liet een gaatje vallen. Enrico Gasparatto wilde de sprong nog maken maar kwam te laat. In de sprint was Kreuziger niet opgewassen tegen de Deen, die na de Omloop Het Nieuwsblad ook de Amstel Gold Race aan zijn palmares mag toevoegen.

Merckx
Slechts één renner slaagde er eerder in om zowel de Omloop Het Nieuwsblad als de Amstel Gold Race in hetzelfde seizoen te winnen: Eddy Merckx in 1973.

,,Onvoorstelbaar'', zei de verdiende winnaar na afloop van de wedstrijd. ,,Mijn tweede aanval was de juiste. Ik heb het afgemaakt en ben heel blij met deze overwinning, ook voor het team. Het zit goed met de toekomst van het Deense wielrennen.''

Uitslag
1. Michael Valgren, Den, Ast: 6.34.25
2. Roman Kreuziger, Tsj, Mit: z.t.
3. Enrico Gasparotto, Ita, Bhr: z.t.
4. Peter Sagan, Slw, Bor: +0.12
5. Alejandro Valverde, Spa, Mov: z.t.
6. Tim Wellens, Bel, Lot: z.t.
7. Julian Alaphilippe, Fra, Qst: z.t.
8. Jakob Fuglsang, Den, Ast: z.t.
9. Lawson Craddock, VS, Edu: z.t.
10. Jelle Vanendert, Bel, Lot: z.t.

Snel meer!