Valverde (41) gaat dan toch stoppen na 2022: ‘Ik ben nog goed, maar mijn tijd is gekomen’

27 oktober 2021

AP

Alejandro Valverde staat voor het laatste seizoen van zijn imposante wielercarrière, zo heeft hij op de Spaanse radio bekendgemaakt. Valverde, 41 jaar oud, heeft dan 21 jaar deel uitgemaakt van het profpeloton.


"Ik zeg het met volle overtuiging, 100 procent, dat 2022 mijn laatste jaar zal worden. Hoewel mijn niveau nog goed is, voelt het alsof mijn tijd is gekomen. Ik wil volop genieten van mijn laatste seizoen", aldus Valverde, die voor Movistar rijdt. "Mijn programma is nog niet bepaald, maar een start in de Tour is wel uitgesloten. Ik hoop de Vuelta te rijden en ook de Giro bekijken we. Daarnaast staan de klassiekers en alle Spaanse races op de kalender."

Valverde won onder meer de Vuelta (in 2009), 4 keer Luik-Bastenaken-Luik, 5 keer de Waalse Pijl en 2 keer de Clasica San Sebastian. 7 keer stond Valverde op het WK-podium waarbij 1 keer als winnaar, in 2018 in Innsbruck.

Een dopingschorsing van 2 jaar in Operacion Puerto is een smet op de loopbaan van Valverde. Al zijn resultaten van 2010 en 2011 werden geschrapt.