Van der Poel kiest: geen Omloop Het Nieuwsblad, wél in Kuurne

25 februari 2021

AP

Mathieu van der Poel had geen zin in 2 activiteiten dit weekend. Zaterdag slaat hij de Omloop Het Nieuwsblad over, om zondag fit aan de start te staan bij Kuurne-Brussel-Kuurne. Dat liet de Nederlands kampioen donderdag weten.


Van der Poel begon het seizoen met een zege in de openingsetappe van de World Tour-koers. In een waaieretappe versloeg hij bijvoorbeeld David Dekker. "Ik zal met een goed gevoel aan de start verschijnen van Kuurne-Brussel-Kuurne na mijn ritzege in de UAE Tour", zegt Van der Poel.

Waarom hij alweer terug is? Een dag na zijn etappezege moest hij de etappekoers al verlaten nadat een medewerker van zijn ploeg Alpecin-Fenix positief had getest op het coronavirus.

Omloop
Even werd er gesproken over een deelname aan de Omloop van zaterdag, maar dat idee is nu van tafel. "Het is goed om een extra koers toe te voegen aan mijn schema voordat ik naar Italië afreis voor Strade Bianche. Ik had graag de UAE Tour uitgereden, vooral omdat ik aan de leiding stond in het klassement en misschien wel een mooi eindklassement kon rijden. Maar ik ben ook blij dat ik zonder problemen weer richting huiswaarts kon, en dat onze voorjaarscampagne niet door de war is geschopt."

In Kuurne-Brussel-Kuurne zal Van der Poel in een dienende rol rijden. Oud-Belgisch kampioen Tim Merlier zal de kopman zijn. "Ik kan van waarde zijn voor Tim, 1 van de snelste mannen uit het peloton. Daarnaast kunnen we wedden op 2 paarden door mijn deelname."