Van der Poel zeilt heerlijk langs de rest in Tour of Britain (video)

10 september 2019

Mathieu van der Poel heeft iedereen verrast in de 4e etappe van de Tour of Britain! De Nederlander sprintte keihard de laatste klim op en won zo makkelijk voor de rest van het peloton. Tijdens de 173 kilometer lange rit van Gateshead naar Kendal moest een aantal heuveltjes geslecht worden met in totaal 3000 klimmeters.


Op 22 kilometer van de finish probeerde Van der Poel er vandoor te gaan. De kopman van Nederland op het WK kreeg Mike Teunissen van Jumbo-Visma en klassementsleider Matteo Trentin met zich mee. Het leek een sterke groep, maar het peloton liet het niet gebeuren en pakte ze terug.

Aanvallen maar!
Daarna regende het aanvallen, onder andere van Tiesj Benoot. De Belg van Lotto-Soudal rijdt volgend jaar voor Sunweb, maar kreeg het niet voor elkaar om weg te blijven. Tony Gallopin ging daarna op avontuur en die was wel succesvol. Ben Hermans en James Shaw voegden zich bij hem en met zijn drieën bouwden ze een krappe voorsprong op.

Finale
Met nog een kilometer te gaan had het kopgroepje nog maar 10 seconden over. Het laatste slotklimmetje was spannend, maar Van der Poel sprintte zeer machtig omhoog om zo de etappe te pakken. Met deze overwinning pakt hij ook de groene leiderstrui over van Trentin.