Van Poppel: ‘Hoop dat ik op Champs-Élysées mag sprinten’

3 juli 2014

Van Poppel: 'Hoop dat ik op Champs-Élysées mag sprinten'

LEEDS – ‘Geen Tour’, kreeg Danny van Poppel begin dit jaar te horen bij zijn nieuwe ploeg Trek Factory Team. “Daar komen ze nog wel van terug”, dacht de ‘kleine’ uit Poppel. En zie, woensdagmorgen stapte de 20-jarige sprinter in Leeds als eerste uit de bus om zich met de Trek te presenteren aan de verzamelde pers.

Dit jaar is hij, net als vorig jaar, weer de jongste renner van het peloton. Bij Vacansoleil debuteerde Van Poppel met zijn vader Jean-Paul (ploegleider) en oudere broer Boy aan zijn zijde. “Toen heb ik geleerd hoe moeilijk het is om je op dit niveau te mengen in de massaspurt.” Het team haalde hem na twee weken uit koers. Zelf gaf hij aan door te willen. “Het irriteert me dat de meeste vragen daarover gaan en niet over mijn derde plek in een rit of het feit dat ik de witte jongerentrui droeg.” Voor de duidelijkheid: “Ik was het uiteindelijk eens met de ploegleiding om naar huis te gaan.”

Dit jaar speelt men ook bij Trek met de gedachte om Van Poppel voortijdig uit koers te halen. “Danny is vooral een jongen in wie we willen investeren”, zegt teambaas Luca Guercilena over zijn jeugdige sprinter. De Nederlander wacht rustig af. “Ik merk dat ze je bij een nieuwe ploeg eerst moeten leren kennen. Dat gebeurt mede door je resultaten. Zo ben ik alsnog in de Tourploeg gekomen en wie weet krijg ik zo ook de kans om die ene mooie laatste sprint op de Champs-Élysées in Parijs te rijden.”