Veldrijder Van der Haar zegeviert voor 5e keer op rij in Nacht van Woerden

22 oktober 2019

BELGA

Voor het 5e jaar op rijd heeft Lars van der Haar de Nacht van Woerden gewonnen. De veldrijder van Telenet-Baloise bleef zijn landgenoot Joris Nieuwenhuis en de Spanjaard Felipe Orts voor.


De veldrit in Woerden maakt geen deel uit van een klassement, dus was de organisatie zo trots als een pauw toen Mathieu van der Poel bekend maakte dat hij in Woerden zijn 1e veldrit van het seizoen zou rijden. Helaas voor hen maakte Van der Poel vorige week bekend dat hij nood heeft aan een langere rustpauze, dus konden alle flyers waar de alleskunner op sierde weer de prullenbak in.

1e zege van het cross-seizoen
Dat kwam Van der Haar goed uit. De 28-jarige renner woont om de hoek en was dus al 4 keer eerder succesvol. Samen met Nieuwenhuis en Orts reed hij al vroeg in de wedstrijd weg, waarna hij hen onder het kunstlicht achterliet en met een voorsprong van zo'n 20 seconden op Nieuwenhuis als 1e over de finish kwam. Het is voor Van der Haar zijn 1e zege van het cross-seizoen.

Kaptheijns
Bij de vrouwen was er ook Nederlands succes. Maud Kaptheijns bleef haar partner Laura Verdonschot nipt voor. Inge van der Heijden, wereldkampioen bij de beloftevrouwen, werd derde.