Verschueren strijdvaardig na operatie aan hersentumor: ‘Ik ga er vol tegenaan’

13 april 2018

Cor Vos

De Belgische veldrijdster Jolien Verschueren komt dit jaar niet meer in actie. De renster heeft een hersenoperatie gehad om een gezwel te verwijderen dat kwaadaardig bleek te zijn. "Aanvullende behandeling is noodzakelijk", meldt haar ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.


Verschueren werd vorige week dinsdag geopereerd aan een tumor in de hersenen. Die kwam 3 jaar geleden al naar voren tijdens een scan na een trainingsongeval, maar toen was een operatie niet noodzakelijk.

Toch gegroeid
Bij onderzoek bleek onlangs dat de tumor toch gegroeid was waarop een ingreep volgde. "Met de behandeling wordt nu zo snel mogelijk gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen", aldus teamdokter Jens Demanet.

Strijdvaardig
Verschueren is strijdvaardig ondanks het slechte nieuws: "Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij. Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment 'on hold' staat, maar mijn gezondheid is het belangrijkst."