💻🚴 | VET! AD en wielerploeg Jumbo-Visma komen live met virtuele race

2 mei 2020

BSR

Dit seizoen moest worden uitgevochten wie de onbetwiste leider van Jumbo-Visma zou zijn. De renners vechten deze strijd vanwege het coronavirus nu niet uit op de weg, máár virtueel tijdens de Jumbo-Visma eCompetition in samenwerking met het Algemeen Dagblad.


Wie is de beste? Kijk naar én praat met de beste Nederlandse renners via de website van het AD, vanaf zondag 3 mei.

Sterrenteam
Een team vol kopmannen, meerdere kapiteins op 1 schip. Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk: ze denken allemaal dat ze de Tour kunnen winnen. Maar bij Jumbo-Visma rijdt óók nog 1 van de snelste sprinters ter wereld rond: Dylan Groenewegen. En Mike Teunissen, de 1e geletruidrager uit de Tour van vorig jaar. Én multitalent Wout van Aert. Én Tony Martin, Sep Kuss, George Bennett, Laurens De Plus en nog een stel andere vedetten.

Ze hadden dit seizoen onder elkaar moeten uitmaken wie de absolute leiders van het team zouden worden. Maar voorlopig is er van koersen weinig terecht gekomen – en misschien komt dat er dit seizoen helemaal niet meer van. In tijden van corona is er maar 1 manier om ze hun krachten met elkaar te laten meten: virtueel.

Samenwerking
De komende 4 zondagen zendt het Algemeen Dagblad de Jumbo-Visma eCompetition uit: korte, onderlinge races waar de renners van Jumbo-Visma op virtueel wielerplatform Zwift tégen elkaar strijden om de titel van beste virtuele klassementsrenner, beste sprinter en beste klimmer. Op 3 mei start de competitie met een relatief makkelijke rit van 40 kilometer met 1 beklimming. Verder is er rit met een klassiek karakter over het WK-parcours van Richmond (waar Sagan wereldkampioen werd in 2015) en een vlakke rit door de virtuele straten van Londen. Het klapstuk is een etappe met aankomst boven op de Alpe du Zwift – de virtuele Alpe d’Huez.

Na de races is er aansluitend kans om mee te trainen met 1 of meerdere renners van Jumbo-Visma. Tijdens die zogenaamde social ride zal er een uitgebreid interview plaatsvinden, waarbij ook deelnemers en kijkers de kans krijgen om vragen te stellen. De 1e social ride zal worden geleid door Mike Teunissen.